De specialisaties van Mediation 4 All

Mediation 4 all echtpaar

Familiemediation 

Een scheiding of beëindiging van een relatie wordt veelal als een onzekere en emotionele periode ervaren.  Het liefst wil je in goed overleg en met goede afspraken uit elkaar. Dat is niet makkelijk en daarom is het goed om ons in te schakelen om jullie te begeleiden in dit proces.

Wij begeleiden jullie om met elkaar in gesprek te gaan over hoe jullie de toekomst  zien. Dat doen we stapsgewijs en op een overzichtelijke manier en we bespreken vooraf met jullie hoe het proces in grote lijnen zal verlopen.

Samen met jullie bekijken we wat jullie behoeften zijn en welke beschikbare middelen er zijn om jullie wensen zo veel mogelijk te kunnen realiseren.

Bij een scheiding krijgen jullie ook te maken met juridische- en financiële aspecten.  Jullie zullen in ieder geval een convenant moeten hebben en als er minderjarige kinderen zijn moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld een woning verkocht moet worden en zal er gekeken moeten worden naar de alimentatieverplichtingen. Wij hebben de expertise hier voor in huis en kunnen daarom alle benodigde stukken voor jullie opstellen.

Ook als er andere conflicten spelen in de familiaire of relationele sfeer of wanneer er zijn problemen bij de verdeling van een erfenis kunnen jullie bij ons terecht.

APK Ouderschapsplan

Jullie hebben samen afspraken gemaakt die vastgelegd zijn in het ouderschapsplan. In de praktijk kan blijken dat bepaalde afspraken niet goed werken. Ook de omstandigheden kunnen wijzigen waardoor jullie de afspraken die jullie gemaakt hebben willen wijzigen. Je kunt denken aan de situatie dat blijkt dat de behoeften van de kinderen verandert, een partner naar een ander deel van het land verhuist en dat gevolgen heeft voor het co-ouderschap, of een van de ouders zich niet aan de afspraken houdt. Dan is het goed om dit als ouders met elkaar te bespreken.

Sterker nog, onze ervaring is dat het altijd waardevol is om met een zekere regelmaat als ouders met elkaar in gesprek te gaan om de gemaakte afspraken te evalueren. Kleine verbeterpunten leiden maar al te vaak tot irritaties die tot grotere problemen kunnen leiden als je er niet over in gesprek gaat.

Daarom bieden wij jullie een APK aan om onder begeleiding van één van ons hierover samen in gesprek te gaan. Jullie kunnen dan jullie wensen kenbaar maken en zo nodig samen op zoek gaan naar oplossingen. Nieuwe of aangepaste afspraken kunnen dan direct op papier worden gezet en door jullie ondertekend worden. Tevens zullen we bekijken of de wijzigingen leiden tot bijvoorbeeld aanpassing van de alimentatie. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie tot de conclusie komen dat er niets veranderd hoeft te worden.

Alimentatie- en draagkrachtberekening

Bij een echtscheiding met minderjarige kinderen moet er altijd kinderalimentatie worden vastgesteld. Dit kunnen jullie onderling vaststellen, maar dat kan ook via een officiële berekening. Deze berekening kunnen wij voor jullie maken en wordt vastgelegd in het ouderschapsplan. Het kan ook zo zijn dat een partij weinig tot geen inkomen heeft tijdens het huwelijk en daardoor na de scheiding recht heeft op partneralimentatie. Dit kunnen wij ook voor jullie vaststellen. Deze erkende berekening wordt vastgelegd in het convenant. Bij deze berekeningen wordt er ook gekeken naar de draagkracht van alle partijen. Zo betaalt niemand te veel en kan iedereen in zijn of haar onderhoud voorzien.

Hebben jullie al een alimentatiebedrag vastgesteld, maar verandert er iets in jullie situatie? Denk daarbij bijvoorbeeld aan een nieuwe partner, het verliezen van een baan of het krijgen van een nieuwe baan met meer inkomsten, verhuizen enzovoort. Dan kan het zijn dat de alimentatie en de draagkracht opnieuw moeten worden berekend. Hiervoor kunnen jullie ook bij ons terecht. De tarieven staan op onze tarievenpagina.  

 

 

Handdruk

Arbeidsmediation

In elke organisatie komen conflicten voor. Bijvoorbeeld tussen werkgever en medewerker, collega's onderling, of met een leidinggevende. Een conflict op de werkvloer brengt stress met zich mee en leidt vaak tot een verstoorde arbeidsrelatie. Voor veel werknemers is dat een reden om zich ziek te melden. Om in zo’n situatie met elkaar in gesprek te gaan is niet makkelijk. Toch is dat nodig, zeker als je te maken hebt met een re-integratie traject.

Onze ervaring leert dat een verbetering in de communicatie in veel gevallen een goede eerste stap is om oud zeer op te lossen. Wij kunnen u bijstaan in het voeren van deze gesprekken. U gaat onder begeleiding van ons samen kijken of de arbeidsrelatie hersteld kan worden of hoe de arbeidsrelatie op een voor beide partijen goede manier beëindigd kan worden.

Zakelijke Mediation

Ook binnen besturen van Stichtingen, Verenigingen en andere organisaties komen conflicten en verschillen van inzicht voor. Naast deze organisaties kunt u ook als ondernemer of vennoot met vervelende situaties binnen uw onderneming worden geconfronteerd.

In veel van deze zaken kan mediation u een snelle, goede en zorgvuldige oplossing geven voor het aanwezige conflict zonder dat de onderlinge verhoudingen worden verstoord.

Voor al deze zaken kunt u bij ons terecht om u te begeleiden naar een voor alle partijen goede oplossing. Wij hebben op alle gebieden binnen zowel Profit als Non Profit organisaties ruime ervaring en kennis om naast een goede mediation ook rekening te houden met uw onderneming of andere organisaties zowel van klein tot groot.

Wacht niet te lang met een mogelijke oplossing voor uw probleem of conflict. Wij willen graag met u bespreken welke mogelijkheden er voor u aanwezig zijn.

Contactgegevens

Adres

Wilhelminapark 29
2012 KC Haarlem

Email adres

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoonnummer

023 5319539

Nu een afspraak maken?